Fotografie: Inez Pleizier en Sonja van de Rhoer
0 Comments
Fotografie: Inez Pleizier & Sonja van de Rhoer Fotografie: Inez Pleizier & Sonja van de Rhoer
Koken met chef-koks in De Kookfabriek in Amsterdam. Een middag koken met top chef-koks en topproducten, besteld bij de eerste online foodmarkt in Nederland. Directlyfrom.nl legt een directe link tussen top foodleveranciers en consument. De webshop Directlyfrom.nl kent zijn gelijke niet voor wat betreft kwaliteit, versheid en diversiteit. Topkoks als Mario Ridder, Peter Lute en Chris Naylor kookten mee in De Kookfabriek om de mooie producten culinair te vertalen naar de thuiskok.
Voor Marcel van Breda van Schmidt Zeevis is de combinatie van verschillende gespecialiseerde leveranciers op 1 online foodplatform fantastisch, met alle diversiteit en gemak voor de consument. Directlyfrom.nl is het initiatief van ondernemers Jeroen Zegwaart en Justyna Zadykowicz. Zij zien de enorme invloed van voedsel op alles in ons leven. “Nu kunnen we ervoor kiezen om het beste van het beste in ons dagelijkse leven te halen. Kies voor kwaliteit en gemak en ga genieten!” Fotografie: Adrienne van der Smagt
Ik ben met CommuniGate mee geweest naar Oostenrijk op de persreis ‘Culinaire Jacobsweg’ in Paznaun-Ischgl. Twee dagen wandelen en lekker eten in de bergen. De uitnodiging klonk goed. Wie wil dat nu niet? Genieten van gezonde berglucht, prachtige alpenweiden in volle bloei, actief bezig zijn en vervolgens genieten van gerechten, bereid door Michelin sterrenkoks? Na een voorspoedige vlucht met KLM naar Zurich, een taxirit van 3 uur over de Arlbergpass, werden we vriendelijk welkom geheten in Hotel Piz Buin, een prettig en goed hotel aan de rand van het centrum in Ischgl. Mooie kamers, heerlijk zwembad en prettige sauna en fitnessruimte. ’s Avonds diner in het mooiste hotel van Ischgl: Hotel Trofana Royal (5 sterren), waar een van de beste chef-koks van Oostenrijk Martin Sieberer de scepter zwaait. Martin Sieberer is al 7 jaar verantwoordelijk voor de (recept)coördinatie tussen de 4 internationale sterrenkoks die koken tijdens de jaarlijkse start van de Culinaire Jacobsweg. De Culinaire Jacobsweg kan wandelend of per mountain (e-)bike worden afgelegd. Er zijn verschillende routes naar de 4 berghutten om boven te genieten van een sterrengerecht, gebaseerd op lokale producten. Voor wie dat wil, is er zelfs een boekje dat afgestempeld wordt als je een volgende berghut bezoekt. Ook de recepten van de chefs zijn mee te nemen. En dat doet hij. Een menu met cantharellen, gemarineerd met kruiden, alpenviooltjes, courgettebloem en een aardappelvinaigrette, begeleid door een 2013 Grüner Veltliner Federspiel ‘Schön’, wijngaard Högl, Spitz/Donau met mooie zachte aroma’s, veel fruit en frisse zuren, een ideale begeleider voor zowel de cantharellen als het tweede gerecht: geroosterd varkensvlees met gemengde sla, olie en azijn.
De Grüner Veltliner is niet verkrijgbaar in Nederland, maar ik vond een uitstekend alternatief. Een Grüner Veltliner Terrassen Federspiel 2014, Domäne Wachau imperialwijnkoperij.nl De tweede wijn was een Riesling Smaragd Freiheit 2012, wijngaard Jamek met tonen van abrikoos en witte peper. Uitstekende combinatie met de zalmforel met doperwtensaus en citroen en de ravioli gevuld met ui, bacon en alpenkaas. De derde wijn was een rode van 2007 Herfstcuvee, wijngaard Schönberger, robuust en tanninerijk, de wijn kon het gerecht van in rode wijn gebraiseerde ossenstaart goed aan, maar was wat te stevig voor het delicaat gebakken kalfsvlees. Aardbeien met basilicumijs sloot met de dessertwijn 2007 Ausbruch van wijngaard Krug het diner waardig af. Een goede start om de volgende dag de bergen in te gaan! Sonja Ruim 60 kookboeken, waaronder het bekende Margriet kookboek, diverse magnetron- en vegetarische boeken, met als uitgangspunt voor de receptuur dat gezond en lekker eten een vanzelfsprekende combinatie is.
Recepten zijn gebaseerd op overal, in het héle land (dus niet alleen de Albert Cuyp) verkrijgbare en betaalbare producten. Bovendien worden wijnspijscombinaties en productinformatie niet vergeten.
Ruim 30 jaar ervaring op culinair gebied en een gedegen opleiding op het gebied van voeding maken dat ik regelmatig word gevraagd om nieuwe concepten te ontwikkelen voor de levensmiddelenindustrie. Dit kan zijn het ontwikkelen van een nieuw product, het testen en beoordelen van producten, receptuurontwikkeling of het samenstellen en (her)schrijven van een foutloze menukaart voor een restaurant. Enkele opdrachtgevers: Ahold, Intercaves, Vos & Partners, Boerderijzuivel, Bureau & Zo, Groenten en Fruitbureau Colourful Taste, CK Mediapromotions, Melman Communications, Sopexa Nederland, Tot Public Relations, Leef.nl (Sanoma). WorkshopsWorkshops op maat voor groepen en bedrijven. ‘Mijn persoonlijke missie is om mensen te laten ervaren wat ultieme smaakbeleving is. Dat ze op reis gaan in de grote culinaire wereld, veel gaan proeven en uiteindelijk zullen kiezen voor kwaliteit’. Het 'Eet je Fit' programma voor medewerkers van Ahold, bestaande uit 12 lessen, wordt in samenwerking met Bon Appétit Diëtisten gegeven op diverse locaties in het land. Fotografie: Adrienne van der Smagt
|
BLOGCulinaire ProductiesSonja van de Rhoer
Opgegroeid: als dochter van een dranken groothandelaar en limonadefabrikant en dronk haar eerste glas Beaujolais (Fleurie) als zesjarige, verdund met water, tijdens het zondagse diner. Is docent: Koken en Voedingsleer Werkte als: elektrohuishoudkundige bij het Energiebedrijf in Den Haag. Gaf jarenlang: kooklessen en lezingen over gezonde voeding aan leden van vrouwen- bonden en plattelandsvrouwen- verenigingen. Verzorgt: reportages, interviews en recepten. Kookt: voor de fotografie en verzorgt samen met fotografe Inez Pleizier de styling. Het resultaat van alle inspanningen in de keuken wordt door haar visueel vastgelegd en gepubliceerd. Gepassioneerd: golfer met de juiste concentratie en bekeken course management. Als ze bij de Veluwse Golf Club speelt, geniet ze van wind in de haren, zon op het gezicht en spelen maar. Persoonlijke missie: mensen te laten ervaren wat ultieme smaakbeleving is, zodat zij uiteindelijk kiezen voor kwaliteit. ![]() Fotografie: Ruud Taal
Schrijft:
de column "Rhoerbakgolf" op de website Passie4Golf en wekelijks recepten voor Dagblad Trouw. Heeft: ruim 60 kookboeken op haar naam staan, waar- onder het Margriet kookboek (23ste druk) en het grote Vegetarisch Basiskookboek. Persoonlijke missie: mensen te laten ervaren wat ultieme smaakbeleving is, zodat zij uiteindelijk kiezen voor kwaliteit. Archives
July 2024
CategoriesVolg mijRSSOP SMAAKEXPEDITIE bij Angelique Schmeinck Ambiance Travel artikelen |